Tävlingsinfo 29.7.23

Botnia MTB / Lill-Botnian

Botnia MTB är ett terrängcykellopp längs skogsvägar och stigar i Norrvalla- och Vöråområdet. Det finns 4 rutter; 64 km och 32 km för vuxna och 16 km (2×8) och 8 km för juniorer. Lill-Botnian längs grusvägen till Kalapää.

 Ort/tävlingskansli

Norrvalla-Folkhälsan, Vöråvägen 305, 66600 Vörå. Tävlingskansliet finns inne i Norrvallas huvudbyggnad.

Nummervästar och matbiljetter

Nummervästar och matbiljetter fås från Norrvallas aula på lördag 29.7. kl. 8:00-09:30.

Ombyte/dusch

Man kan byta om och duscha i idrottshallens omklädningsrum.

Överdragskläder

Du kan lämna dina överdragskläder i en plastkasse nära starten. Märk din påse med ditt tävlingsnummer. Efter målgång hittar du din påse utanför värmecentralen, nära starten/målet!

Start och mål

Kl. 10:00 är det gemensam start för alla som cyklar 64 km. Kl. 10:10 är det gemensam start för alla som cyklar i allmän klass 32 km. Juniorerna startar kl. 10:15. Lill-Botnian startar 10:30. Varvningen för de juniorer som cyklar 16 km sker till vänster om målportalen. Efter loppet väntar medalj, dusch och en smaklig lunch.

Tidtagning

Sker denna gång manuellt, utan elektroniskt chip.

Servicestationer

Runt rutterna finns servicestationer i Kalapää som bl.a. erbjuder vatten, bananer, russin och sportdryck. Det finns även en cykelpump och innerslangar på stationerna.

Hjälm

Det är obligatoriskt att använda cykelhjälm.

Trafikregler

På allmänna vägar gäller vanliga trafikregler. Man cyklar således på högra sidan av vägen.

Cykelrutter

Alla deltagare bör använda de märkta rutterna. Avvikelser medför diskvalificering! Respektera dina medtävlare, i synnerhet där det är trångt!

Första hjälp och cykelservice

Röda korsets personal ger vid behov första hjälp. Första hjälp-personal finns även vid målområdet. Observera att ditt deltagande i Botnia MTB sker på egen risk. Det finns cykelservice på målområdet innan start. Om din cykel går sönder kan du ringa; 040-8445036 så kollar vi varifrån, och om, vi behöver hämta upp dig!

 Ha en riktigt trevlig dag i Vöråterrängen!

Ledningsgruppen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *